« Takaisin

Dr. Helander Country Boy

Bluelight Records BLR 331741  2015 

Kunto Uusi  New

Side A:
1. Country Boy
2. Walking Blues
3. My Home Is In the Delta
4. Green River Blues
5. Good Morning Little Schoolgirl
6. How Long Blues [on LP only]

Side B:
1. 100$ Bills
2. Hoodoo Man Blues
3. Malted Milk [on LP only]
4. Hello Central Give Me 209
5. Big Cold Beer
6. Just a Feeling

Kitaristi ja laulaja Dr. Helander (Ilkka Helander) on tyypillinen sukupolvensa bluesmuusikko. Putkiradion kautta 1960-luvun lopulla saatu tartunta brittibluesiin johti pitkään uraan musiikin parissa ja tutustumiseen bluesin eri tyylilajeihin.
Viimeisen kahden vuosikymmenen aikana Dr. Helander on julkaissut neljä albumia, jotka ovat saaneet ylistäviä arvioita monissa maissa. Uusi Country Boy -albumi on Helanderin paluu Bluelight Recordsille. Toisin kuin edelliset levyt, jotka pääasiassa sisälsivät uusia
sävellyksiä, on Country Boy kokoelma kappaleita, jotka
vuosien saatossa ovat tarttuneet pysyvästi 62-vuotiaan
bluesmiehen muistiin.


Dr. Helanderin kitaransoitto levyllä on yksinomaan akustista. Vaikka Helanderin työkaluna on useimmiten sähkökitara, tämä ei kuitenkaan ole yllättävää, sillä hänen albumeillaan on aina ollut mukana myös akustista bluesia. Täysin akustisen albumin inspiraationa oli Muddy Watersin albumi Folk Singer – myös levyn kappaleista osa valikoitui
mukaan juuri Folk Singeriltä.

Levy julkaistaan 22. syyskuuta Malmitalon konsertissa Helsingissä missä on mukana myös vaikuttava joukko muusikoita, joiden kanssa yhteistyössä uusi albumi syntyi: Mika Railo (kontrabasso), Esa Kuloniemi (kitarat ja mandoliini), Topi Kurki (rummut), Little Willie Mehto (huuliharppu) ja Olli Haavisto (eri kielisoittimet).
Albumilla on vieraijana mukana Charlie Musselwhite (huuliharppu), vuonna 2014 parhaan bluesalbumin Grammy-palkinnon voittanut yksi suurimmista blueslegendoista. Vuosikymmeniä sitten Musselwhite oli yksi uraauurtavista valkoisista bluesartisteista, jotka soittivat Chicagossa legendaaristen muusikoiden kuten Little Walterin ja Magic Samin kanssa. Yhteistyö Musselwhiten kanssa on upealla tavalla paluu Helanderin oman bluesherätyksen alkuhetkiin.

Hinta:18.00 €